Thursday, August 30, 2012

Produk Jerslin Oil


Ni antara produk Jerslin Oil...











Pic combine produk :

1) Jerslin Power Oil
2) Jerslin Aura Perfume
3) Jerslin Body Soap
4) Jerslin Cool Powder
5) Jerslin Facial Soap
6) Jerslin Water




MERDEKA

ish..ape cite ni..
kecoh sangat la ngan janji ditepatinyer..

xfaham tau..
mula-mula da minta nama 10 orang wakil ke sana..
pastu sekali lagi minta nama 25 orang wakil..
pastu sekali lagi semua warga DIWAJIBKAN..
ape cer ni...
agak-agak laa...

benda macam ni tak perlu la nak paksa..
pastu siap pengumuman suara banyak kali..
amik kehadiran..tak datang sila sediakan surat tunjuk sebab..

berpanjangan da cite ni..
dari kat fb sikit-sikit jer..
tup-tup bila baca kat fb orang lain pun ramai yang update benda yg sama..

padahal sebenarnya cuma Perhimpunan Janji Ditepati sempena Sambutan Hari Kemerdekaan ke 55 tahun 2012 peringkat kebangsaan...hmm..

hmm..bos ak ni..
tetap tanye ku gak..
leha g ke tak..
bukan nak tanye direct kat ku dulu..
tanye kat 'akak' tu gak dulu...

Jerslin Oil - Intro

Jerslin Oil ni juga telah disahkan HALAL oleh JAKIM
Ia hanya untuk kegunaan luaran sahaja.
kadang-kadang kita risau kalau ade side effects kan..
Jangan risau sebab ia hanya lah sejenis minyak sahaja..

Ia dibuat daripada :
- Minyak Bijan
- Minyak Zaitun
- Minyak Bunga Matahari
- Habbatus Sauda
- Herba tempatan terpilih


Mengurut badan terutama untuk mengurut wanita lepas bersalin adalah sangat baik.
Ia juga tidak terhad untuk mengurut sahaja.. Ia boleh digunakan untuk mengubat penyakit dalam badan juga.
Boleh dikatakan ia merupakan minyak serbaguna dalam satu, digalakkan menggunakan lebih kerap.

Penyakit / Masalah Kesihatan yang boleh dipulihkan dengan JERSLIN POWER OIL adalah seperti berikut;-

ü Gastrik
ü Demam panas / panas badan berlebihan
ü Resdung
ü Sakit kepala / Migrain
ü Asma / Lelah / Semput
ü Sakit buah pinggang
ü Sembelit / Cirit-birit / Buasir
ü Kencing Manis
ü Tekanan Darah Tinggi
ü Jangkitan Faraj / Keputihan
ü Penyakit kelamin
ü Sakit sendi / Lutut bengkak / Gout
ü Kekejangan otot / Simpul Biawak
ü Mati pucuk / lemah syahwat / tidak bernafsu
ü Sengal-sengal tulang
ü Kulit kasar, warna tak sekata, berjeragat
ü Sakit usus
ü Kembung perut
ü Kesukaran bernafas
ü Selsema, batuk, hidung tersumbat
ü Tumor / Kanser / ketumbuhan
ü Mudah lesu
ü Keracunan makanan
ü Stroke / Angin Ahmar
ü Anggota tubuh lumpuh / lemah
ü Tekanan darah tinggi / rendah
ü Kerapa kencing pada waktu malam / kencing tak lawas
ü selalu / mudah kena selsema
ü Alahan / alergik dengan makan laut / habuk /debunga / ubat
ü Sukar mendapat zuriat / anak
ü Anak yang dilahirkan kurang sihat
ü Manopause
ü Hormon tidak seimbang / ketidaksimbangan metabolisma.
ü Kesuburan lelaki / wanita menurun
ü Senggugut
ü Sakit buah pinggang
ü Tulang reput / mudah patah
ü Pergerakan perlahan
ü Mudah beremosi / cepat marah
ü Kitaran haid yang tidak tetap
ü Sukar memahami / mengingati pelajaran
ü Kurang tumpuan terhadap pelajaran atau kerja yang dilakukan
ü Kolesterol tinggi
ü Penglihatan kabur / selalu keluar air mata / mata kemerahan
ü Kesejukan kaki / tangan
ü Tangan / kaki menggeletar / menggigil
ü Sukar tidur (Insomnia)
ü
Untuk bayi;- kembung perut, demam panas, demam biasa, batuk, muntah-muntah.

Fenomena Oppa Gangnam Style

Gler betul kan. Sekarang ni da mencecah hampir 70 ++ juta kot penonton di www.youtube.com
masa ku bukak video ni dalam 40++ juta penonton.

Gangnam style yang menjadi fenomena di seluruh dunia. Ramai yang membuat video klip meniru Gangnam Stye bahkan ada juga selebriti pun meniru gaya lagu ini. Rasanya tidak semua orang mengetahui maksud disebalik lagu berbahasa Korea Selatan tersebut.



Fenomena Gangnam Stlye datangnya dari lagu korea berjudul Oppa Gangnam Stlye nyanyian Park Jeasang, 34, atau lebih dikenali dengan nama singkatan Psy (Psycho). Nama Gangnam diambil bersempena dengan salah satu wilayah yang terdapat di Seoul dan kawasan ini dikatakan kawasan high class (tempat orang kaya-raya duduk).

Video Oppa Gangnam Stlye mendapat hampir 65 juta penonton di laman You Tube sejak dilancarkan pertengahan Julai lalu, malah The Wall Street Journal dan artis rap dari Amerika iaitu T-Pain turut memberi pendapat sama yang mana lagu dan video klip berkenaan amat menarik.

Dengan karekter yang bersahaja, Psy bukanlah artis baru yang sedang meningkat naik kerana dia sudah pun memiliki 6 album sebelum ini dan lagu Gangnam Style adalah trak pertama yang terdapat dalam album terbarunya.

Lebih menarik apabila muzik videonya dilihat sangat kreatif dengan menampilkan tarian istimewa seperti menunggang kuda berserta ‘flash mob’ bersama penynanyi dari 4minute, Hyuna.

oppa gangnam style Fenomena/Virus Oppa Gangnam Style Merebak Ke Seluruh Dunia

Dibawah ini video muzik Oppa Gangnam Stlye.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9bZkp7q19f0

ni yang heboh gak kat fb n youtube lepas kuar video muzik yang atas ni..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VGq35nHO95s

Untuk makluman :
Oppa = abang besar , Gangnam = nama tmpt, maksud dia 'south of the river'

p/s: anak sdare ku berapa kali mtk hp ku nak tengok video ku ni..

Jerslin Oil

Korang..
korang pernah dengar x Jerslin Oil??



Mengandungi Habatus Sauda dan herba terpilih.

Tidak perlu makan, hanya sapu.

Namun boleh juga diminum untuk masalah yang kronik. Titiskan ke dalam minuman anda !

Tiada kesan sampingan !

Selamat untuk semua peringkat usia, ibu mengandung dan juga bayi


Harga pun berpatutan..

ku tau korang mesti nak tau pasal harga kan..

konpem nye kalau ku pembeli pun ku xnak la beli dengan harga mahal..

jangan risau..

untuk kita konpem mampu nyer..harga mampu milik la..=)


utk 50ml : RM 45.00

utk 40 ml : RM 35.00

utk 20 ml : RM 25.90

banyak fungsinyer..untuk cerita fungsi nyer,akan diceritakan di next entry...

Wednesday, August 29, 2012

Info untuk sakit angin ahmar

Apabila serangan angin ahmar mengenai seseorang, kapilari darah di dalam otaknya menghadapi risiko untuk pecah. Bila anda berhadapan dengan seseorang yang baru terkena angin ahmar dan tidak sedarkan diri, pertama sekali anda jangan panik dan bawa bertenang.

Tidak kira di mana sahaja mangsa itu berada, jangan alihkan ke tempat lain. Kerana pergerakan pada ketika itu boleh menyebabkan kapilari darah diotak mangsa terus pecah. Bantu mangsa untuk duduk dan sokong badannya supaya tidak terjatuh. Jika mangsa terjatuh semula, keadaan mungkin akan bertambah buruk.

Jika di rumah anda ada jarum suntikan (alat yang terbaik), jarum jahit atau pin baju yang tidak berkarat, segera panaskan dengan api untuk disterilkan. Kemudian dengan berhati-hati cucuk kesemua hujung jari-jari tangan mangsa kira-kira 1 mm dalamnya, seperti rawatan akupuntur. Cucuklah sehingga menitiskan darah, jika perlu picitlah jari-jarinya sehingga mengeluarkan darah. Apabila kesemua 10 jari mengeluarkan setitis darahtunggu beberapa minit sehingga mangsa sedar semula.

Jika berlaku perubahan bentuk mulut, tarik telinganya sehingga kemerahan. Kemudian cucuk kedua belah telinga dengan jarum sehingga mengeluarkan 2 titis darah. Beberapa minit kemudian Insya Allah, mangsa akan sedar semula.

Tunggu sehingga mangsa benar-benar sedar kemudian bawa dia ke hospital. Memanggil ambulance semasa mangsa pengsan dan mengejarkannya ke hospital secara tergesa-gesa sebenarnya boleh menyebabkan kapilari darah di otak mangsa pecah dan berlaku pendarahan. Sukar untuk mangsa dipulihkan apabila keadaan ini berlaku. Ada kemungkinan daya ingatan mangsa akan hilang sepenuhnya, walaupun dia mampu berjalan semula.

info 4 sharing..minta dijauhkan..sebab benda ni bila2 masa leh berlaku..take action..

kredit to http://exlshina.blogspot.com/2009/10/info-untuk-dikongsi-strokangin-ahmar.html

Imuda

orang camni pun ade eh..
nak curi ke rompak ke amik je la..
tapi jangan babitkan nyawa n xyah la sempat nak makan bagai..

tapi perompak kat rumah Imuda melakukan sebaliknya :

Perompak itu sempat menjamah biskut raya dan minum air sirap dalam peti ais seolah-olah beraya dalam rumah kami pula.

“Malah, mereka sempat meletakkan tiga gelas air itu dalam sinki. Mereka lakukan itu kerana tahu kami tiada di rumah,” kata pelawak, Imuda atau nama sebenar, Abdul Rahim Muda, 52.


Beliau yang juga penyanyi, pelukis serta pelakon popular menerusi sitkom komedi, Pi Mai Pi Mai Tang Tu, mendakwa mengalami kerugian hampir RM7,000 selepas barang berharga miliknya dilarikan kumpulan yang memecah masuk rumahnya di Jalan Mamanda 12, di sini.

Difahamkan, Imuda sekeluarga pulang beraya ke Pulau Pinang sejak 17 Ogos lalu bagi menyambut Aidilfitri sebelum pulang semula ke rumahnya, kelmarin.



Tuesday, August 28, 2012

KADS1M

untunglaa pelajar IPT...
cepat giler dapat Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)


Tujuan nya untuk mengurangkan kos sara hidup pelajar..ingat tu guna bile penting jer..
jangan salah guna lak..

Diskaun yang ditawarkan adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih tertakluk kepada kadar, terma dan syarat yang ditetapkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian.
KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT warganegara Malaysia yang mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas. Fasa pertama KADS1M akan diedarkan kepada pihak IPT pada pertengahan bulan September 2012.

musim kot...

tak tau la kenapa sekarang ni ramai da orang wat camni..
musim kot..
bukan la nak kata jealous...
dengki ke ape kan..

sejak akhir- akhir ni ku perhati je..
setakat amik gambar berdua tu tak kisah la kan..
nak tunjukkan yg dia da ade couple..
go ahead la..xksah pun...
cuma jangan lebih2 je la..

tapi bila da musim raye ni..
semua pakat2 amik gambo rye ngan pasangan..
lagi2 ngn pasangan yang baru je tunang ni..

leh kata da macam suami isteri la...
ngn warna sedondon semua...
ngn gambar aksi bagai..

ku ingat ku sorang je perasan hal ni..
rupe2nyer ade gak kawan2 die yang komen gak pasal ni..
ku malas la nak komen banyak2..
prinsip ku,ade mata tengok..tak nak tengok pandang tempat lain diam..xyah cakap ape2..


Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Raya = Selamat Pengantin Baru

Tahniah wat kawan ak wana..
Selamat Pengantin Baru..
Semoga Kekal Hingga Ke Akhir Hayat..
Selamat menempuh alam rumahtangga yer..
banyak2 kan bersabar..=)

siap bg link ni..http://solikopa.blogspot.com/ ..hehe..
kerana telah selamat melangsungkan perkahwinan pada 23 ogos (raya ke 5) aritu..



timah,ku curi gambo eh..hehe ..http://mamiko-hait-hait.blogspot.com/
lili,nk curi gambo dari ko gak..tp kna tggu update dlu la..hehe

sori wana,xdpt dtang..
last mnit fmly ada hal kcemasan..raya ke 4 berdesup ktorang g perak..
tengok akak ku..

ni gmbo yg wana smpt upload..ku curi gak..hehe
tahniah wana..cantik sangat kawan ku ni..sila upload gmbo lg..



nnt da blik sni..sila roger ak eh..
nk bg adiah..hehehe


Kembali Bekerja Selepas Cuti Hari Raya

wa..kejap je masa berjalan..
da naik keje da..da 9 syawal da..
malas gler nak bangun pagi tadi..
rupe2nye ujan..patut la...

macam-macam yang berlaku masa ari raye aritu..
memang la 1st time sambut sebagai suami isteri..
tapi bukan setakat tu je..
kelam kabut bile dengar berita pasal akak ku..
tapi alhamdulillah semua sihat n kembali seperti biasa..

best sebab dapat spent time dengan keluarga..
cuma dapat jumpa keluarga mertua kejap je..
xpe..raya 1bulan kan..ada mase lagi ni..=)

Sunday, August 26, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin 1433H/2012M


Di kesempatan bulan baik (ramadhan) dan bulan syawal yang bakal menjelma tak lama lagi..ku pohon ampun dan maaf jika sepanjang berblogging ada kata-kata ku yang menyinggung perasaan kamu2 smua..

Sudi-sudi la baca blog yang ntah ape2 ni..hehe

Balik kampung ni ati2 drive tak kira ke mana tujuan anda...makan2 jugak, tapi jangan makan banyak sangat takut sakit perut lak nanti..maklumla da 1bulan tak makan banyak kan..
Sembahyang Sunat Aidilfitri jangan lupe..

hmm..kali ni merupakan tahun 1 sebagai status isteri..kena bijak dalam membahagi2kan dua2 pihak...i nervous u..da la byk salah ni..hehe

lepas je raya ni..selang beberapa ari lepas tu sahabat2 ku akan melangkah setapak lagi..jeng2x...ke alam perkahwinan pulak...tahniah Salwana Saad http://solikopa.blogspot.com/ dan Muzdaliffah http://itizmine.blogspot.com/ ..ak tau prasaan korang cmne..hehe..rase smua xkena kan,nebes sdh smstinyer..insyallah,ku doakan majlis berjalan lancar...=)

oh termasuk mak andam ku aritu pun kawen gak, raye ke 4 ni..
hmm bukan tu je, banyak gak kenduri kawen n open house lain yg da menanti...

ape lg eh..mcm panjang lak nak cite..
nak balik cepat2 opis ni...baju xabis kemas lagi...hehehe

Saturday, August 18, 2012

Kieran da bercerai ea...

RAMADAN dan Syawal tahun ini, barangkali menjadi saat paling sadis sepanjang hidup penyampai radio Hot FM, Mas Kiran Kajiran (Kieran), 37, apabila rumah tangga yang dipertahankan selama empat tahun berakhir dengan perceraian.



Kieran sah bercerai talak satu dengan isterinya, Yang Azliyang Yunus, 30, dikahwininya pada 31 Mei 2008 iaitu pada tarikh berlangsungnya majlis berbuka puasa bersama Hot FM dan TV9 di Saloma Bistro, Jalan Ampang, pada 31 Julai yang lalu.

ooo..ni Robin van Persie

Manchester United bersedia melengkapkan pembelian Robin van Persie dari Arsenal semalam selepas seteru Liga Perdana Inggeris mencapai perjanjian terhadap pembelian penyerang Belanda itu.

pix_gal0

“Van Persie akan berhijrah ke Manchester pada Khamis bagi mematuhi terma peribadi yang dipersetujui dan melengkapkan laporan perubatan menjelang perpindahan.”

Pemain Belanda menyertai kelab itu dari Feyenoord pada 2004 muncul penjaring terbanyak Liga Perdana musim lalu dengan 30 gol. Tetapi, dia enggan menandatangani kontrak baru dengan Arsenal dengan alasan dia tidak gembira dengan hala tuju kelab.

p/s: suami mnat gler bola cmni la..xpsl2 trlyn gak skit2 bola ni..

Friday, August 17, 2012

pening kepala..

baru dapat tau KIK tunda dari 5-6 Sept ke 18-20 Sept..
da la tarikh 20 Sept tu adik ipar mula konvo...

hmmm..
ade la jugak plan nak g...
aiyaa..leh lak tukar..

Farah AF

Tahniah Farah AF dengan kelahiran baby girl...

farah af beranak

Meting Bahagian part 2

sambungan post meting bahagian yer..
bos tanye kt smua staf raye kat mane..
pdhal sbelum tu die da tnye ku da rye mane..
pastu die lak yg xpuas ati,ku raye kt kg ku..
knp x kat umah mertua...;p

ble tibe gliran ku..
slamber je ku ckp,td kan sy da cite ngn bos..
die leh jwb,tu cite ngn sy jer..
err..hehehe
pstu staf laki lak mnyampuk..
oo..bcite br 2 je...
uit,jgn fkir lain la...hehehe

tapi kelakar la..sbb ade yg cite xsuka rye kt umah mertua...
psal makanan lagi...
pstu yg xtahan tu..camne ntah leh tkuar cite psl jb ngn johor..
pstu bos sbut la lain maksud tu..
yg mane orang jhor pun 'backup' bos...hahahaha
yg backup die tu ku la...;p

pstu bos lak ingatkan 1tahun yg lepas sy br lpor diri kt sni...
16 ogos...
kat mane die dduk..tp die msuk 23 hb la...
pstu yg xtahan nyer tu siap ingat tu pgawai mane yg 'present' kt dia...

last2 abis lambat gak meting bahagian...
yer2 je ingat kejap...

selamat balik kampung...berhati-hati di jalan raya

mesti ramai balik kampung malam ni dan esok kan..
jadii...

pinjam ayat arr..



tapi kat bandar tak berapa sangat..
kte guna yang ni laa...




Thursday, August 16, 2012

Ustaz Don

hehe..ble la yer..

gambar kad kahwin ustaz don daniyal

Meting Bahagian part 1

semalam ada meting bahagian..
kali ni semua staf..
yela nak raye kan jumpe semua la..
biase pengurusan je..

ingatkan meting ni ringan2 je..xde la kena ape2 ke..
sekali amik ko...
ktorang staf skongan ni asyik kena je..
da la kena wat tu..huhu

ni semua gara2 K** la ni..
bhgian ku ni memang jd mentor kt smua..
tak pasal2 ktorang kna mula dlu.huhu

klau dlu ok la sbb pegawai yang wat knowledge sharing..
sekarang staf skongan smua pun kena...huhuhu
mane leh camtu..
ape yg ktorang nk share...
knowledge sharing psl amalan terbaik @ nilai murni..

padahal mase KIK aritu smpat ktorang bincang psl knowledge sharing..
tak perlu libatkan staf skongan..
tup-tup semalam kena..huhu
abis ar..da la smua staf ade..
konpem kena 'bahan' nye la..
klau antara ktorang je ok gak...ni bos2 pun ade..
i kan pemalu..nak cakap pun xreti..^--^

pastu leh lak bos tnye psl GREAT M**E sape yg tau..
klau tnye ku dgr mmg ar..
3R lak tu..
ape kebenda tu..
tp sekarang ku tau la 3R tu ape..detail nye jgn harap la kan..
pstu ape kaitan lak GREAT tu ngn logo..
amekk ko...kena lagi..
fuhh...semalam memang berdesing je ar telinga ktorang...

yang last tu baru best..
asyik bergelak jer...
eh terpanjang lak..nnt smbung la..;p

Mengawal harga rumah yang terlalu tinggi

Saranan supaya kerajaan mengawal harga rumah yang terlalu tinggi adalah antara cadangan utama dikemukakan rakyat kepada Perdana Menteri untuk dipertimbangkan dalam Bajet 2013.

Satu lagi cadangan yang banyak dikemukakan ialah memberi pelepasan cukai tambahan bagi mengurangkan beban kos sara hidup rakyat.

Keluh kenaikan harga rumah Sebahagian besar mereka mengeluh kenaikan harga rumah yang disifatkan amat drastik dan tidak munasabah sehingga menyukarkan rakyat memiliki kediaman sendiri dan terpaksa menanggung sewa yang mahal.

Setuju!!!

iklan Bernas

sape da tengok iklan Bernas??
ni la budaknya..

Photo: Fizi&Ahmad - #iklanbernas #amkrew .   Ada apa2 yg nak dikatakan pada mereka? komen lakonan mereka ker? dan pandangan anda bila tgk iklan ni.... dan boleh tanya apa saja pada mereka berdua ni..

ni link video tu..

Wednesday, August 15, 2012

menjelang hari raya

ramai da xsabar mau raya yer..
kebanyakan smua update post cite pasal persiapan raya...
hehehe

ramai da cuti mulai esok...
ku jugak yang amik cuti minggu depan je..
esok staf ku da mulai ksong la..
tinggal la ngn bos je xcuti lagi..
bos pun da mula cuti ari jumaat..

minggu ni bz..
ngn persiapan terakhir KIK tu..
kali ni sekali lagi lawan kat wilayah..

tak adil tau..
kenapa tak terus je kebangsaan..masa sebelum ni ktorang dapat no 1 tu..;p
tapi cabaran tu lagi hebat la..

tapi kali ni nye cabaran lagi hebat kot..
mane tak nye..dapat tau lawan bulan depan dalam masa yang singkat..
ngan nak prepare slide,skrip,kelancaran dua2 lagi..
hmm..naik cuti raye kna practise lagi ni..


Friday, August 10, 2012

kakitangan awam sila berjaga-jaga

amik perhatian tu korang yer..
kalau nak g jugak,tukar baju..




Sehubungan itu, JPA meminta ketua jabatan membuat pemantauan berterusan pergerakan pegawai dengan memastikan mereka mendapat kebenaran terlebih dulu sebelum meninggalkan pejabat dalam waktu bekerja untuk sebarang urusan peribadi.

CUEPACS difahamkan sepanjang Ramadan ini, segelintir jabatan membenarkan penjawat awam pulang pada jam 4.30 petang bagi membolehkan mereka membuat persiapan berbuka puasa,