Friday, February 28, 2014

baby SN 8 bulan

kejap  je da berakhir bulan feb
aritu macam baru je rasa baru masuk tahun 2014
ni da nak masuk bulan mac da

kejap je kan masa berlalu
rasa macam da lame lak xbcite pasal budak tecik tu
baby SN la
sekarang makin banyak akal da
da kurang tido
pastu kalau suap makan kat dia
kalau kite lambat je
mula la die tarik tangan kite
hehehe

nak ade orang je kat dia
tapi kadang2 ku tinggalkan jugak
bile ku handle die sorang2
tapi bila da 'time' die nak menyusu je
bagi la ape pun
memang konpem xnak nye

da hampir 8 bulan perjalanan penyusuan aka bf ku
alhamdulillah
walaupun macam2 dugaan berlaku
ada turun naik nya dalam perjalanan ni

untuk exclusif bf selama 6bulan ku telah berjaya
harap2 dapat diteruskan ke 1tahun n ke 2 tahun
masih ada rezeki n mencukupi untuk baby SN
walaupun tiap2 hari kena wat keje lebih
penat ooo badan
tapi bila fikir2
ku kena kuat gak ni

awal bulan 1 2014 ku da stat bagi solid food kat baby SN
mula2 memang dia wat muka pelik
tapi alhamdulillah die leh terima

so cik,relex je jgn paksa2 anak makan
nanti die sendiri akan nak & terima ape yg kita suapkan kt dia
pastikan 1st time bagi die makan,kite yg bagi
hehehehe

disebabkan bulan ni xde tarikh 30hb
jadi anggap je la esok besday baby SN
hehehe

cik, arini wawa da 6bulan kan
selamat join baby SN makan
tapi sekarang baby SN da turun berat sikit
tapi xpela,asalkan die sihat aktif cam biase
xyah risau

timah..auni da 1tahun 2bulan kan
kejap je kan da beso da
lama xjumpe

eh terpanjang lak entri ni
:P


Thursday, February 27, 2014